ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Ланс поднесе изненада и срази шампиона ПСЖ с 3:1 в мач от 17-ия кръг на френската Лига 1, нанасяйки му първа загуба за сезона във всички турнири и то на старта на новата 2023 година. В герои за домакините се превърнаха Пшемислав Франковски (5), Лоис Опенда (28) и Алексис Клод-Морис (47), докато точен за парижани бе Юго Екитике (8). Гостите бяха без наказания Неймар и спечелилия световната титла с Аржентина в Катар Лионел Меси, който още не се е присъединил към тима.

Мачът на „Стад Феликс Боларт“ започна страхотно за домакините, които поведоха още в 5-ата минута, когато Флориан Сотока стреля опасно, но Джанлуиджи Донарума отрази шута му. Топката стигна до Пшемислав Франковски, който при добавката не сгреши за 1:0. Гостите реагираха светкавично и три минути по-късно Норди Мукиеле пусна топката в наказателното поле, където Юго Екитике изпревари за нея вратаря, за да изравни за 1:1.

В 17-ата минута Екитике бе близо до втори гол, но пропусна от чиста позиция в близост до вратата на домакините.

Домакините върнаха преднината си в 28-ата минута, след като Секо Фофана пусна топката към останалия сам Лоис Опенда, който финтира Маркиньос и се разписа сам срещу вратаря за 2:1.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Последваха по-спокойни минути в срещата, а в началото на второто полувреме феновете на Ланс отново празнуваха, след като в 47-ата минута Лоис Опенда показва страхотен поглед над играта и подаде към Алексис Клод-Морис, който показа хладнокръвие в наказателното поле и вкара за 3:1.

Гостите се опитаха да реагират, но атаките им бяха неефективни и не се стигаше до опасности пред Брис Самба, който в 75-ата минута отрази удар с глава на Пабло Сарабия. До края на срещата ПСЖ не успя да стигне до ново чисто положение пред вратата на Ланс.

След деветия си пореден домакински успех Ланс събра 40 точки на второто място във временното класиране, изоставайки на 4 от лидера ПСЖ.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК