Нападателят на Ювентус Кристиано Роналдо изненадващо не е най-скъпият футболист в италианската Серия „А“. Това показва класацията на най-авторитетното издание за следене на трансфери и пазарни стойности на футболистите transfermarkt.de.

Португалецът бе лидер в класацията преди година, а сега дори не е втори и заема едва третата позиция в подреждането, след като е смъкнал 15 милиона евро от цената си и е оценяван на 75 милиона евро.

Любопитен факт е, че най-скъп в италианския елит е съотборникът на Роналдо в Ювентус Пауло Дибала. Аржентинецът демонстрира страхотна форма и е добавил към цената си 10 милиона евро, а цената му е 85 милиона евро. Втори след него е сънародникът му от съперника на Лудогорец в Лига Европа Интер - Лаутаро Мартинес, чиято цена е скочила двойно от лятото насам и в момента той е оценен на 80 милиона евро.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Заедно с Роналдо на третата позиция се нареждат бранителят на Интер Калиду Кулибали, нападателят на „нерадзурите“ Ромелу Лукаку и съотборникът на португалеца в Ювентус Матайс Де Лихт.

Топ 8 допълват Сергей Милинкович-Савич от Лацио и Миралем Пянич от Ювентус, които са оценявани на 70 милиона евро. Шестима футболисти пък са оценени с 10 милиона евро по-малко – Лоренцо Инсиние (Наполи), Марсело Брозович (Интер), Фабиан Руис (Наполи), Стефан де Врай (Интер), Милан Шкриняр (Интер) и Федерико Киеза (Фиорентина).