В последните няколко дни темата с бъдещето на Килиан Мбапе отново стана много актуална. Самият футболист потвърди, че желае да напусне Пари Сен Жермен и през лятото официално е заявил това пред клубното ръководство.

Ден по-късно президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес също се намеси по казуса и сподели, че всичко по въпроса ще стане ясно през януари. Не е тайна, че цел номер 1 за испанския гранд е именно французинът.

Последва гневна реакция от страна на директора на Пари Сен Жермен Леонард, който заяви, че „кралският клуб” не проявява никакво уважение към парижани и самия футболист.

Днес обаче сагата придобива нови измерения след изявление на майката на Килиан Мбапе – Файза Ламари.

„В момента преговаряме с Пари Сен Жермен за нов договор и нещата вървят много добре. Видях се с Леонардо в понеделник. Ще намерим решение, но едно е сигурно – Килиан ще направи всичко възможно, за да спечели Шампионска лига с ПСЖ”, сподели тя.

„Килиан трябва да е щастлив, но с него всичко може да се промени за една нощ”, каза още майката на футболиста.

Самият Мбапе преди време отказа да подпише нов договор с Пари Сен Жермен, което означава, че през лятото на следващата година той може да напусне френския гранд без финансови претенции.