Звездата на ПСЖ Килиан Мбапе даде пространно интервю за “Екип”, в което отново заяви, че иска да си тръгне от клуба. 

"Да, наистина казах "Този клошар никога не ми подава" по адрес на Неймар. Такива неща се случват във футбола. След като обаче нещата се раздухаха, говорих с Ней. И преди си бяхме разменяли подобни неща и ще продължим да го правим, защото винаги искаме да печелим. Това не е, защото не уважавам някого, просто не бях доволен от един пас. Веднъж това се случи с мен, след това беше обратното и той също не остана доволен. Няма проблем между нас", каза 22-годишният Мбапе. 

"Всички се вълнуваме и сме доволни, че толкова много известни футболисти се събрахме. Говореше се основно за Лионел Меси, но взехме и други страхотни играчи. Винаги съм казвал, че искам да играя с велики футболисти и този сезон определено е така. Сега вече от нас зависи да сложим всичко на масата и да “замесим” необходимия продукт. Трябва обаче и да сложим малко вода във виното, за да можем да печелим трофеи", коментира французинът.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Привързан съм към ПСЖ, но бих се махнал заради Реал. Когато президентът каже пред целия свят, че няма да ходиш никъде, дори за без пари, се почувствах притеснен, няма да крия. Казах си, че след като няма да ме пуснат и като свободен агент, какво тогава ще ми се случи. През лятото ясно заявих, че искам да си тръгна. Бях амбициран да напусна клуба при най-добрите условия за ПСЖ - т.е. с парите от продажбата ми да могат да намерят мой заместник. Но вече изхабих много енергия да говоря за това. Вече не ми е приоритет да говоря за бъдещето си", каза Мбапе. 

"Винаги съм поставял Франция над всичко. Не съм взел и едно евро за участието си в националния отбор и винаги ще играя за без пари. Не съм искал да се превръщам в някакъв проблем, но в момента, в който усетих, че започвам да ставам такъв… Най-важен е френският национален отбор и ако той би бил по-добре без мен, нека да бъде така. Накараха ме да се чувствам така, сякаш аз съм проблемът. Получих съобщения, че сме отпаднали от Евро 2020 заради егото ми, че съм искал прекалено голяма роля в отбора, и че без мен може би сме щели да победим. Освиркван съм на всички стадиони във Франция", допълни звездата.