Нападателят Давид Рибейро, който през есента игра за Ботев (Враца) под наем от Лудогорец, повече няма да играе за врачани. В началото на годината се появи информация, че Ботев е взел правата на 21-годишния футболист, но сега стана ясно, че той ще продължи кариерата си в своята родина.

Рибейро ще носи екипа на Ред Бул Бразил. Отборът е от град Кампиняс (щат Сао Пауло). В момента „червените бикове“ играят в шампионата Паулиста А2, където заема 13-о място след шест изиграни мача с 6 точки.

Давид Рибейро премина в Лудогорец в началото на 2019 г., след като първо премина през тестове и беше одобрен от тогавашния треньор на „орлите“ Антони Здравков. Бразилецът обаче изигра само един мач за разградчани в елита и беше ползван предимно във втория отбор в „Б“ група. Въпреки това в края на сезона беше награден като шампион на България. През лятото беше даден под наем в Ботев (Враца).

След като обяви новината за новия си отбор, нападателят получи поздравления от доскорошните си съотборници в Лудогорец Ренан дос Сантос, Рафаел Форстър и Сисиньо.