Петодивизионният Шамбери влезе в историята на Купата на Франция, след като в настоящото издание на турнира отстрани трети тим от Лига 1. Савойският тим се наложи с 2:1 над Сошо и се класира за четвъртфиналите на надпреварата.
 
Преди мача, треньорът на Шамбери Давид Гуйон определи евентуален успех срещу Сошо като истинско чудо. Той обаче не предполагаше, че това ще бъде историческо постижение. Досега нито един клуб от Пета дивизия (CFA2) не бе елиминирал последованелно три отбора от елита в рамките на едно издание на турнира за Купата на Франция.
 
Сошо откри резултата в 21-ата минута, когато Браун Идейе се разписа с глава след изпълнение на корнер. Попадението изглежда съкруши домакините, които до края на полувремето омекнаха и трудно се съпротивляваха на елитните си съперници.
 
Почивката обаче даде необходиомото време на Давид Гуйон да вдъхнови своя тим за поредния успех над отбор от Лига 1, след като в предишните два кръга Шамбери бе успял да отстрани Монако и Брест след дузпи.
 
В 61-ата минута Фабиан Тисо-Росе изравни от воле. Десет минути по-късно Айса Яхия-Бей, реализирал победната дузпа срещу Монако, отново се превърна в герой за тима си, след като вкара гол с удар от 25 метра. До края на мача Сошо опита да стигне поне до равенството, но добрата защита и напречната греда попречиха на елитния тим да постигне целта си./БЛИЦ