Година след смъртта на един от най-великите футболисти на всички времена Диего Марадона от компанията Spotify са решили да разкрият в подкаст от шест епизода истината за последните дни на аржентинската легенда. Дон Диего почина от инфаркт на 25 ноември миналата година на 60-годишна възраст.

Въпросната аудио поредица ще съдържа редица интервюта, някои от тях неизлъчвани досега, в които най-близките хора на световния шампион от Мондиал 1986 в Мексико ще разкажат за края на живота му.

 Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Подкастът ще носи името "Последните дни на Марадона" и ще бъде пуснат на 23 ноември, два дни преди годишнината от смъртта на легендата. Световният шампион с Франция Тиери Анри ще бъде водещ на подкаста на английски и френски, а ще има и версии на италиански, португалски и испански.

В първите дни след трагичната вест за Марадона, който дълги години имаше проблеми с алкохола и наркотиците, се появиха съмнения в отношението на лекарите, които се грижеха за него в дома му. В Аржентина имаше разследване, което заключи, че не са полагани най-добрите грижи за Дон Диего преди да си отиде от този свят.