ФИФА ще утвърди официално датите за турнира за Купата на конфедерациите през 2017 година и за Мондиал 2018 в Русия. Изпълкомът на Световната централа ще се събере на 17 и 18 март в Цюрих и ще гласува предложените дати.

Купата на конфедерациите по традиция се организира от домакина на самото световно първенство и ще се проведе догодина от 17 юни до 2 юли в Москва, Санкт Петербург, Сочи и Казан. Жребият за този турнир е насрочен за 26 ноември тази година в Казанската академия по тенис. Участие в надпреварата вече си осигуриха Русия като домакин, световният шампион Германия, Австралия като победител за Купата на Азия през 2015 година, първенецът на Южна Америка Чили и носителят на Златната купа на КОНКАКАФ Мексико. Другите три участника ще бъдат европейският шампион от това лято във Франция, носителят на Купата на африканските нации от 2017 година и шампионът на зона Океания.

Срещите за световното първенство по футбол през 2018 година ще се проведат от 14 юни до 15 юли. Домакини на двубоите ще бъдат 12 стадиона в 11 града.