Виктор Валдес вече се чувства напълно в свои води в Манчестър Юнайтед. Испанският страж, който се присъедини към тима наскоро, е впечатлил съотборниците си с разказ. Идеята на Валдес била да вдигне духа в отбора, а всички играчи признали, че историята на вратаря ги накарала да се замислят.

Преди няколко дни, след тренировка на базата в Карингтън Валдес влязъл в съблекалнята, където вече били всички играчи. Той казал, че Пеп Гуардиола често разказвал истории, които вдигали духа на тима. И започнал да разказва за „Тийм Хойт”:

„Синът на американеца Дик Хойт – Рик, се ражда през 1962 година с церебрална парализа. Докторите посъветвали баща да остави момчето в специализиран дом, тъй като шансовете му за оцеляване са минимални.

Вместо това обаче Дик прибрал сина си у дома и започнал да се грижи за него, заедно с другите си две деца. През 1977 година Рик се прибрал от училище и споделил на баща си, че иска да участва в благотворителен маратон на 5 мили, който е в подкрепа на състезател по лакрос. Въпросният играч бил парализиран след катастрофа.

Untitled_2.jpg

Бащата се съгласил. Бутал количката на Рик през всичките 5 мили, а това било само първото състезание от общо 1108, в който участвали след това. 255 от тях са триатлон, а 72 са маратон.

Изводът е: Никой няма право да казва „не мога” – само „аз мога”.”

Треньорите в тима разказали за изумителния ефект, който имала речта на Валдес върху футболистите.