Новият вратар на Манчестър Юнайтед Виктор Валдес изигра първия си мач за "червените дяволи". 33-годишният испанец взе участие в срещата на резервите срещу Ливърпул, спечелена с 2:1.

"Това е голяма чест, да победиш Ливърпул в своя дебютен мач за младежкия тим", написа Валдес в социалната мрежа.

Както е известно, вратарят напусна Барселона като свободен агент и подписа с Юнайтед договори за година и половина. Испанският страж не беше играл в официален мач от 26 март миналата година, когато се контузи в двубой на каталунците със Селта. Надеждите на Валдес бяха, че ще дебютира за "червените дяволи" в срещата с Кембридж Юнайтед (0:0) от турнира за ФА Къп, но това не се случи и той пази за резервите в двубоя им с Ливърпул. Дербито се състоя пред повече от 5 хиляди зрители на стадиона на ръгби отбора "Лий Центурионс".

Ник Пауъл откри резултата в 34-ата минута, а Джером Синклеър отбеляза първия гол във вратата на Виктор Валдес като вратар на Манчестър Юнайтед в 42-ата, за да възстанови равенството. Гол на Пади МакНиър две минути след подновяването на играта за второто полувреме обаче донесе крайния успех на "червените дяволи".