Заразата от коронавирус продължава да се разраства в испанския футболен клуб Валенсия. „Прилепите“ първоначално обявиха, че в отбора с положителни тестове за COVID-19 са петима – играчите Есекил Гарай, Елиаким Мангала и Хосе Гая, треньорът Франсиско Камараска и лекарят Хулиан Алиага.

Сега обаче Валенсия съобщи, че 35% от всички в клуба са инфектирани. В бройката са включени футболисти, треньори и други служители на клуба.

„Прилепите“ не съобщават точната бройка и имената на заразените. Единствената предоставена информация е, че болните са без симптоми, изолирани са в домовете си и под постоянен медицински контрол.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Испанският клуб обяви, че всички са заразени заради излагането си на болестта по време на двата мача от Шампионската лига срещу Аталанта, които се играха в Милано и на „Местая“.

„Въпреки стриктните мерки, които нашият клуб взе за мача си от Шампионската лига в Милано на 19 февруари 2020 г., зона с голям риск според италианското правителство, последните резултати показаха, че 35% от нашите служители са с положителни проби за COVID-19”, обявиха от Валенсия.