Мениджърът на Арсенал Микаел Артета е заразен с коронавирус. Това стана ясно от резултатите от направените тази вечер тестове, съобщиха от клуба. 

Веднага е последвало решение клубната база на лондончани да бъде затворена. Предстоящият мач на "артилеристите" срещу Брайтън от 30 кръг на Висшата лига веднага беше отложен.

Всички хора, които са имали някакъв контакт с наставника на "топчиите", ще бъдат поставени под карантина, допълват още от Арсенал. Това важи за абсолютно всички играчи и треньорския щаб на елитния английски тим.

"Това е много разочароващо, но направих теста, след като се почувствах зле. Ще се завърна на работа веднага щом ми позволят", сподели самият Артета, цитиран от официалния сайт на клуба.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"В момента работим за издирването на други хора, които са имали скорошен близък контакт с Микел Артета. Ще ги уведомим какво се е случило и те трябва да следват предписаните указания на здравното министерство, което препоръчва карантина“, се казва още в позицията на Арсенал.

Малко преди да излезе новината за състоянието му, от Висшата лига пуснаха официално съобщение, че мачовете от първенството ще продължат да се провеждат по план. След случилото се обаче, твърде вероятно е спортните събития в страната да бъдат преустановени. 

За петък е насрочено заседание на Висшата лига, след което ще стане ясно дали ще има двубои през уикенда.

Футболистът на Манчестър Сити Бенжамен Менди също е под карантина, след като стана ясно, че член на неговото семейство е показал симптоми на зараза с COVID-19.