Президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес даде извънредна пресконференция, на която говори за бъдещето на Жозе Моуриньо. От няколко дни в Испания върви мълвата, че дните на португалския треньор на "Сантияго Бернабеу" са преброени. нещо повече - местната преса гръмна с новината, че Икер Касияс и Серхио Рамос са поставили ултиматум:“Или ние, или Моуриньо”, .

"Срещата между мен и капитаните бе чудесна. Нито някой от тях обаче е искал уволнението на Моуриньо, нито някой ми е поставял ултиматум. В клуба цари великолепен климат, но медиите искат да създават изкуствено напрежение. Приемем мнението на всеки, но да се пишат всеки ден неверни неща за Реал - повярвайте ми, това е несправедливо ", отсече Перес.

"Мисля, че има етични граници, които трябва да бъдат спазвани дори и за тези, които не споделят нашите интереси. Бяхме аз, Рамос и Касияс и си поговорихме приятелски. Прибягването до лъжи не изглежда етично. Повече няма да позволя такива неща да се пишат и говорят по наш адрес", закани се босът на “белия балет”.

"Нашият клуб е най-добрият в света, защото сме единни. Всички – ръководство, играчи, фенове, партньори. Ние сме като един юмрук”, заяви още Флорентино.

” Не съм говорил с Моуриньо преди пресконференцията. Аз дойдох, за да опровергая невярна информация, която има за цел да дестабилизира най-престижната институция в света”, завърши президентът на Реал (Мадрид).