Реал (Мадрид) се класира за полуфиналите в турнира за Купата на краля. Белия балет измъкна 1:1 при визитата си на “Местая” в реванш от четвъртфиналите и това се оказа достатъчно да продължи напред. Първата среща в Мадрид завърши 2:0 за Реал. По всяка вероятност отново ще станем свидетели на поредното Ел класико в полуфиналите на турнира, защото съперник на столичани ще бъде победителят от двойката Малага - Барселона.

Въпреки крайния успех, феновете на Реал изпитаха и негативни емоции. Икер Касийяс се контузи и трябваше да бъде заменен, а Фабио Коентрао и Анхел ди Мария получиха червени картони. Особено глупава бе постъпката на аржентиенца, който посегна да ритне Жоао Перейра в последните минути и съдията Мигел Анхел Перес Ласа му посочи пътя към съблекалните.

Домакините допълнително бяха смутени от кошмарното 0:5, с което отстъпиха на Реал в двубой от Примера дивисион през уикенда. Валенсия не можеше да разчита и водещия си реализатор Роберто Солдадо. В негово отсъствие атаката водеше Нелсон Валдес.
В 20-ата минута капитанът на Реал Икер Касияс получи контузия след сблъсък със съотборника си Алваро Арбелоа и трябваше да бъде сменен. На мястото на испанския национал влезе резервата Антонио Адан.

Реал поведе в 44-ата минута. Шаби Алонсо пусна хубав диагонален пас към Карим Бензема, Рикардо Коща не успя да пресече топката и тя достигна до фрнацузина, който елегантно отбеляза – 0:1. След това Жонас можеше да изравни, но Адан внимаваше и спаси удара с глава. В 51-ата минута Фабио Коентрао си изкара глупав втори жълт картон и остави Реал да се мъчи с 10 души на терена. Секунди по-късно Тино Коста изненада Адан с коварен изстрел от фаул, който мина през краката на няколко футболисти и спря в мрежата за 1:1.

Оттук до края на срещата играта избледня и загрубя. Нервите избиха в 88-ата минута, когато Ди Мария посегна да изрита Жоао Перейра. Реферът Перес Ласа веднага изгони аржентинеца. Въпреки, че останаха с 9 души, момчетата на Жозе Моуриньо запазиха резултата и се класираха за полуфинала.

Любопитно е, че никога в историята си "белите" не са отпадали от турнира за Купата след успех с 2:0 в първата среща. Валенсия пък не са обръщали елиминация в надпреварата от 1995 година. Тогава "прилепите " губят с 1:2 от Саламанка, а впоследствие печелят с 3:0.

Реал (Мадрид) е отпадал след победа с 2:0, но само в европейски клубни турнири. През 1974/75 в мач за КЕШ "Сантяго Бернабеу" вижда успех с 2:0 над Цървена звезда, но в ответната среща пада с 0:2, а впоследствие Мадрид е елиминиран с дузпи. Пет години по-късно Хамбургер громи Белия балет с 5:1 и се класира с 5:3.