Футболистите на Арсенал са поставени под карантина, обявиха от клуба на официалния си сайт. Както вече стана ясно, срещата с Манчестър Сити от Висшата лига, която трябваше да се състои тази вечер, беше отложена

Причината за решението са спешните предпазни мерки, които лондончани предприемат, след като собственикът на гръцкия гранд Олимпиакос Евангелос Маринакис обяви, а и вече е потвърдено, че е заразен с коронавирус. Именно отборът от Пирея отстрани "артилеристите" от 1/16-финалите в Лига Европа. Реваншът беше на 27 февруари, а Олимпиакос спечели с 2:1 и се класира напред. 

"По препоръка не медицинските лица нашите футболисти са поставени под карантина и ще останат по домовете си до петък (б.р. - 14-ият ден след мача с Олимпиакос). Това е предпазна мярка, за да не се разпространява заразата, и е най-отговорно поведение. Четирима наши служители, които са били заели места близо до г-н Маринакис, също ще останат вкъщи", съобщиха от Арсенал. 

В събота "топчиите" имат мач с Брайтън от Висшата лига. От Арсенал уточняват, че карантинният 14-дневен срок изтича в петък и би трябвало срещата да се състои по програма.  

Ситуацията с Маринакис обаче е доста сложна, тъй като гръцкият бизнесмен е собственик и на английския Нотингам. Той присъства и на мача в петък срещу Милуол (0:3), след което е говорил с футболистите и се е снимал с фенове.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Евангелос Маринакис (снимка: Getty Images/Guliver):