Нарочените за гонене Кака и Рикардо Карвальо намериха място в списъка от 25 футболисти на Реал (Мадрид) за груповата фаза на Шампионската лига. Попадането в листата особено на бразилеца е изненадващо след последните негови изцепки и сръдни. Жозе Моуриньо и шефовете на Реал са бесни на Кака и смятат да му наложат жестока глоба.

Причината за гнева на босовете е, че след спечелването на Суперкупата на Испания 30-годишният халф нито празнува със съотборниците си, нито пък дори пожела да се снима с трофея. "Нямам настроение за такива неща. Нека в клуба се замислят дали постъпват коректно с мен", коментира Кака.
Изненадващо в заявката за Шампионската лига намери място и едно 21-годишно русначе. Денис Черишев (роден е на 24 декември 1990 г) дебютира с гол за Реал в контрола срещу Овиедо (5:1) през лятото и с изявите си впечатли иначе капризния Жозе Моуриньо.

Реал е в “Групата на смъртта” в Шампионската лига в компанията на шампионите на Англия, Германия и Холандия – Манчестър Сити, Борусия (Дортмунд) и Аякс.

Списъкът на Специалния

Вратари: Касияс, Адан, Коядо

Защитници: Варан, Пепе, Рамос, Коентрао, Карвальо, Марсело, Арбелоа, Албиол, Начо

Халфове: Кедира, Кака, Йозил, Шаби Алонсо, Есиен, Хуанфран, Модрич, Кайехон, Ди Мария

Нападатели: Роналдо, Бензема, Игуаин, Черишев