Кике Сетиен стартира с труден успех начело на Барселона. Тимът на испанския специалист победи трудно Гранада у дома с 1:0, а автор на единственото попадение в срещата стана капитанът Лионел Меси. 

Редица футболни анализатори обаче отчетоха новото лице, което показа отбора под ръководството на Сетиен. 

За промяната в стила на игра на "каталунците" говорят и статистиките. 

В снощния мач Барса записа третият най-висок показател по отношение на успешните пасове в историята на Ла Лига, откакто Opta отчита този тип данни от 2008 година насам -  921 от общо 1 005 са били успешни.

На първо място е Барса на Гуардиола с 962 успешни паса през сезон 2010/11.

Освен това Барселона постигна смазващите 82.6% владеене на топката, което е осмият най-висок показател за клуба в историята след старта на Opta като измервател на данните. Нито Валверде, нито Луис Енрике са постигали по-добър резултат.

Снощи се случи точно това. "Барса си върна топката", коментират феновете на клуба. Под ръководството на Ернесто Валверде Барса чувствително намали процентното владение на топката. Нещо нехарактерно за отбора. 

Освен това се забелязаха интересни тактически рокади в хода на двубоя. На моменти отборът на специалиста от Сантандер преминаваще в схема 3:4:3, като натоварен с по-офанзивни функции бе левият бек на испанския гранд Жорди Алба. 

И все пак е твърде рано да се правят заключения относно представянето на Кике Сетиен, но промяната е видима.