От началото на сезона във Висшата лига зрителите на мачовете на Ливърпул забеляха промяна във външния вид на Юрген Клоп. Германецът изглежда доста необичайно за хората, които следят работата му.

Просто 54-годишният германец вече не носи очила. Самият той признава, че лицето му е странно без приспособлението за корекция на зрението. Интересното е, че Клоп дори не носи лещи в момента.

„Това е тема от лично естество, но щом питате, ще ви кажа. Нося очила от 10-годишен. Това са 44 години. В последните години дори очилата не успяваха да коригират лошото ми зрение. Решението беше малка операция. Не е от модерните лазерни интервенции, но в момента мога да виждам без очила“, обяви Клоп пред „Билд“.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Когато се оглеждам в огледалото, продължавам да се учудвам и лицето ми изглежда странно за мен самия. Истината е, че в момента повече не се нуждая от очила. Може да се наложи отново да ги сложа и няма да се поколебая да го направя“, допълни мениджърът на Ливърпул.

Думите му бяха потвърдени и от източник на вестник „Дейли Мирър“ в мърсисайдския клуб.

„Претърпял е лечение на очите, което е преминало отлично. Повече няма нужда да носи очила, но понякога вероятно ще се налага да го прави по време на мачове“, твърди човекът на британското издание.

Външният вид на Юрген Клоп до известна степен разочарова феновете на Ливърпул, които съжаляват, че вече няма да го виждат с емблематичните му очила. Те обаче видяха добра поличба в новата визия на германеца, тъй като „червените“ нямат загуба от началото на сезона.