Разнопосочни информации се появиха в рамките на няколко часа за бъдещето на Жозе Моуриньо, който е спряган като вариант за селекционер на бразилския национален тим след напускането на Тите след Мондиал 2022 в Катар.

Първо бившият играч на Порто Карлос Алберто, който по ръководството на Моуриньо спечели Шампионската лига, разкри, че Специалния е получил специалното одобрение на шефовете на бразилския футбол да води "Селесао" и Рома едновременно, след като има договор с "вълците" до лятото на 2024 година.

"Казвам ви го директно, Моуриньо ще е новият треньор на Бразилия. Знам го, защото лично ми звънна и предложи да му бъда помощник", каза Карлос Алберто в родината си.

Малко по-късно известният италиански журналист Джанлука Ди Марцио пък съобщи, че Специалния е отказал възможността да поеме Бразилия.

Според Ди Марцио бразилската легенда Роналдо е бил сред хората, опитали се да убедят Моуриньо за Бразилия, но не е успял да го направи.

Специалния беше свързван и с националния отбор на Португалия, начело на който обаче вече застана бившият селекционер на Белгия Роберто Мартинес.