Носителят на КЕШ с Барселона Христо Стоичков каза, че Лионел Меси е взел правилното решение да остане на "Камп Ноу". Камата за пореден път подкрепи звездата в битката му с президента на каталунците Хосеп Мария Бартомеу. Това лято Меси директно нападна шефа, обвинявайки го, че не може да си върши добре работата. Най-късно през март 2020 г. ще се проведат избори за нов президент на Барса, като Бартомеу няма да участва в тях.  

"Темата с Меси е много глобална, както и тази с Луис Суарес и другите напуснали", каза Стоичков на пресконференцията след представянето на бранда си "HS8" в столичния хотел "Маринела".

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Това е политиката на Барселона. Хубава, лоша - до март ще е така, след което ще има нов президент. Няма и кой от това ръководство да остане на някакъв пост. За всеки беше неприятно това, което се разигра - казаното от Меси, казаното и от Бартомеу. Не можете да обвинявате футболисти, които са на терена от повече от 15 години и са печелили толкова много неща. Не можем да казваме за някого от тях, че няма хъс или характер да бъде лидер", продължи Камата.

"Не е приятно, когато неща от кухнята излизат - продължи българската легенда. - Иначе знаете за самия футболист (б.р. - Меси), че той говори веднъж, но когато го прави, ги слага на място. Този път те разбраха какво означава да си лидер. Имах възможността да говоря с Лионел преди това. Решението му е изключително правилно, защото той е израснал в Барселона. Неговото сърце е там", каза Ицо.

"Чухме се по телефона, разговарях с Меси. Обясних му, че не го виждам с друга фланелка - дали с тази на Манчестър Сити или на ПСЖ. След 2-3 години ще дойде да приключи кариерата си в Мейжър сокър лийг в Щатите. Надявам се, че ме разбра", обясни Стоичков.


Снимки: ГЕОРГИ КОЛЕВ/БЛИЦ