Църковни камбани в Ливърпул биха 96 пъти днес в памет на 96-те жертви на трагедията от 15 април 1989 година на стадион „Хилзбъро” в Шефилд в началото на полуфиналния мач за Купата на Англия между мърсисайдци и Нотингам.

Градският транспорт в Ливърпул бе спрян точно в 15:06 часа днес, точно в колкото бе прекратен и онзи мач между Ливърпул и Нотингам.

На стадион "Анфийлд" над 25 000 привърженици почетоха с минута мълчание паметта на 96-те жертви на "Хилзбъро". На терена с червени шалове бе изписано числото "96" и имената на всички жертви бяха съобщени едно по едно по микрофона на стадиона.

"Никога няма да забравим тези, които са загинали. На този ден сме обединени като град и трябва да си спомним за всички", сподели кметът на Ливърпул Джо Андерсън.

Най-младият от жертвите на "Хилзбъро" е 10-годишният Джон-Пол Джилхули, който е бил съсед на Стивън Джерард - сегашният капитан на Ливърпул, който заедно със своите съотборници бяха на церемонията на „Анфийлд”, както и мениджърът на клуба Брендън Роджърс. На церемонията присъства и легендата на клуба Кени Далглиш - мениджър на Ливърпул по време на трагедията на "Хилзбъро".