Буркина Фасо и Камерун завършиха 1:1 във втория мач от група „А” на турнира за Купата на африканските нации. По-рано в мача на откриването от тази група домакинът на турнира Габон и Гвинея-Бисау също завършиха 1:1 на същия стадион в столицата Либревил. Така всички тимове от групата са с по една точка в актива си и еднаква голова разлика.

Камерунците бяха фаворити срещу Буркина Фасо и имаха повече положения за гол, но се разписаха само веднъж. Бенджамен Муканджо (35) с прекрасен шут от фаул даде преднина на „непобедимите лъвове”, които пропуснаха още две добри възможности до края на полувремето. Клинтън Нжие и Басонг обаче пропуснаха, след като вратарят Кофи отрази ударите им в края на първата част.

Малко след почивката Нжие направи нов сериозен пропуск. Така дойде ред и на „жребците” да нанесат своя решаващ удар. Това стори Исуфо Дайо (75), който изравни с глава за 1:1 след неумела намеса на камерунския вратар Ондоа при шут от фаул. До края на мача Камерун опита да натисне съперника, но усилията на водения от белгиеца Хуго Броос тим не дадоха резултат и мачът завърши без победител.

РЕЗУЛТАТИ И СТАТИСТИКА ОТ КУПАТА НА АФРИКАНСКИТЕ НАЦИИ - ТУК!

 НАЙ-ДОБРИТЕ КОЕФИЦИЕНТИ ЗА КУПАТА НА АФРИКАНСКИТЕ НАЦИИ!!!