Кандидатът за президент на Барселона Жоан Лапорта предприе шокиращ и провокативен ход по време на предизборната си кампания. Той окачи свой огромен банер на метри от „Сантяго Бернабеу“ - домашният стадион на Реал (Мадрид). На огромния билборд може да се прочете послание към феновете: „С нетърпение очаквам новите ни срещи.“

В периода 23 декември 2020 г. - 11 януари 2021 г. кандидатите за президент на Барселона ще събират подписи в подкрепа на своето издигане. Между 15 и 22 януари ще е същинската предизборната кампания, а на 24 януари ще се проведат изборите.

В гласуването ще могат да участват всички членове на Барселона. Поставянето на банера до стадиона на Реал (Мадрид) е начин Лапорта да привлече повече гласоподаватели на своя страна, тъй като изборите няма да се проведат само в Барселона, но и в 9 други региона на Испания.

Както е известно, Жоан Лапорта беше начело на управата на „блаугранас“ в периода 2003-10 г. Под негово ръководство тимът спечели 14 трофея. Досегашният президент Хосеп Мария Бартомеу напусна поста си на 27 октомври.