Селекционерът на Англия Фабио Капело еднолично ще реши дали да отнеме капитанската лента на Джон Тери. Това обявиха от пресслужбата на ФА късно снощи, оставяйки съдбата на 29-годишния защитник на Челси в ръцете на италианския специалист. Лидерската роля на Тери в отбора на "Трите лъва" бе поставена на карта след разкритията в местните таблоиди, че "Най-добрият баща за 2009 година" е изневерявал на съпругата си Тони с бившата приятелка на съотборника си в националния отбор Уейн Бридж.

Аферата е започнала миналия септември и е продължила четири месеца, през които Тери и г-ца Перонсел поне по два пъти седмично са се наслаждавали на ласките си.

На Острова се притесняват, че грандиозният скандал може да окаже негативен ефект върху представянето на Англия на световното в ЮАР през лятото, но от ФА са категорични, че селекционерът Капело е този, който трябва да реши въпроса с капитанската лента.

"Той разговаря с нашия президент Лорд Дейвид Трисман и изпълнителния директор Йън Уитмор, които го подкрепят да вземе най-доброто решение за Англия що се отнася до футбола. Той има богат опит като футболен мениджър и най-добре знае как трябва да се действа в подобна ситуация", заяви говорител на ФА.

Развитие по случая се очаква да има в четвъртък, когато Капело трябва да се завърне в Англия. В момента той се намира в дома си в Швейцария, където се възстановява след претърпяна операция на коляното./БЛИЦ