Капитанът на Бразилия Тиаго Силва също изрази разочарованието си от поведението на колегата си от Аржентина Лионел Меси по време на вчерашната проверка между двата южноамерикански колоса в Рияд.

Нападателят на Барселона беше обвинен от селекционера на бразилците Тите, че го е обиждал и като цяло се е държал надменно. На записите се вижда как Меси призовава наставника да мълчи в ситуация, в която той настоява пред съдията да му покаже жълт картон. За подобно нещо говори и Тиаго Силва.

Грозно! Меси се заяде с треньора на Бразилия ВИДЕО

“Меси искаше да командва, искаше той да свири мача - заяви играчът на Пари Сен Жермен. - Той изрита двама човека, но реферът не стори нищо. Това си беше втори жълт картон и изгонване.

Аз отидох да споря със съдията за това, а Меси се хилеше. В Шампионската лига обаче той няма това предимство, защото съдиите са много по-строги. Там Лео не се опитва да се налага по такъв начин. Но има арбитри, които заради възхищението си от него, започват да отсъждат в негова полза. Възхищението към някого трябва стои настрана в такива случаи. Меси се стреми да принуждава арбитрите да му свирят нарушения.

Меси се завърна и донесе победа над Бразилия ВИДЕО

Обсъждахме това и с други футболисти от испанското първенство. Толкова много говорим за възпитание, но в същото време един от най-харесваните футболисти казва на един… добре, няма кажа “стар човек”, защото той (б.ред. - Тите) ще ми се ядоса, но казва на треньора да замълчи. Каквото и ще да е съперничеството, възпитанието трябва да е на първо място.”

Аржентина спечели контролата с 1:0 след попадение на Меси.