Реал Мадрид обмисля да дава на футболистите си кратки ваканции по време на сезона заради притесненията от претоварения график на мачовете, разкри старши треньорът Карло Анчелоти, цитиран от агенция "Ройтерс". Италианският специалист говори на пресконференция преди първия мач на отбора за сезона в Ла Лига срещу Майорка утре.
 
"Футболистите се нуждаят от почивка и мислим да им позволим индивидуални ваканции по време на сезона. Коментираме това с медицинския екип и във връзка с физическата подготовка. Идеята ни е да дадем едноседмична пауза на даден играч, в която той ще може да бъде със семейството си. Това се отнася в най-голяма степен за чужденците, които имат много малко почивка, тъй като обикновено за заети по време на паузите за срещите на националните отбори", обясни Анчелоти.

Той вярва, че клубът трябва да направи някои жертви, за да предпази здравето и физическото състояние на футболистите си. След като спечели Суперкупата на Европа след успех срещу Аталанта в сряда, тимът Реал Мадрид ще се състезава в Ла Лига, Шампионската лига, турнира за Купата на Краля и Суперкупата на Испания в Саудитска Арабия, плюс Междуконтиненталната купа на ФИФА и новото Световно клубно първенство в САЩ.
 
"В момента все още не знаем дори датите за тези състезания. Конкурираме се за седем титли, но все още не знаем кога и как. Сезон 2025/26 може да започне по-рано заради Световното първенство, така че трябва да направи подобаващо планиране. Например, когато Винисиус се завърне след мачове с Бразилия, вместо да играе в Ла Лига, той ще почива три или четири дни. Това е единственият начин. Обикновено тези футболисти тренират, дори и да не играят. Но ние ще променим това и ще ги оставим да правят, каквото искат в тези дни", завърши Карло Анчелоти.