Звездата на Бока Хуниорс - Карлос Тевес, изригна срещу Южноамериканската футболна федерация КОНМЕБОЛ. Снощи нападателят и съотборниците му преживяха истински ужас докато пътуваха към стадиона на големия враг Ривър Плейт за финала на Копа ибертадорес. Автобусът на Бока бе атакуван от фенове, които счупиха стъклата и хвърляха камъни и сълзотворен газ. Това доведе до ранени футболисти и отлагане на двубоя за 24 часа. От управата на КОНМЕБОЛ обаче настояваха до последно срещата да се състои, въпреки всичко, което се случи.

"Мисля, че това е позор. Това, което прави КОНМЕБОЛ е позор. Говоря лично от мое име. Ако решат, нека ме накажат за това, аз ще приема. Пабло Перес беше в болница, а другите ни караха да излезем и да играем. Това е позор. На мой съотборник му се гадеше, всички бяха като болни и кихаха", каза Тевес. 

"Този мач беше почти обречен и Ривър Плейт беше близо до победата. Този клуб прави всичко, което иска. Ако Бока беше на тяхното място, щяхме да бъдем ескортирани и титлата щеше да им се присъди", убедено добави аржентинецът.