Вратарят на Реал (Мадрид) Икер Касияс най-после разкри отношенията си с наставника Жозе Моуриньо. Превърналият се в символ на клуба страж е закован на резервната скамейка, за сметка на Диего Лопес, а медиите в Испания всеки ден пишат за конфликт между капитана и Специалния.

„Моуриньо е честен. В нашите професионални взаимоотношения цари уважение, но откъм личния аспект е очевидно, че нещата вече не са същите. Чаби Алонсо също говори по този повод преди време и не смятам, че е редно да продължавам и продължавам. Нека го кажа така – клубът е по-голям и от мен, и от Моуриньо”, заяви испанският национал.

„Не съм се предал да се боря за титулярно място. Това е добре и за Диего Лопес. Продължавам да натискам и това го държи нащрек. Той изигра наистина блестящи мачове и помогна на отбора да се намира там, където е в момента”, допълни Касияс.

„По-старите глави тук помнят и други големи мачове, в които е изглеждало, че Реал е обречен. Някак обаче сме успявали да продължим“, вдъхна кураж вратарят за предстоящия реванш от Шампионската лига с Борусия (Дортмунд). Първата среща завърши с категоричното 4:1 за германците.