Вратарят на Реал (Мадрид) Икер Касияс изигра мач №150 за Испания при победата над Финландия (2:0) в Хелзинки в световна квалификация. Оставащият на резервната скамейка на клубния си тим напоследък 32-годишен страж оправда доверието на Висенте дел Боске и доказа, че на него все още може да се разчита.

„Преди мача изобщо не бях притеснен за тази позиция заради качеството на играчите, които имаме на нея. По-важно бе как ще пробием защитата на финландците. В крайна сметка заложихме на Икер и той се справи отлично”, коментира след победата Дел Боске.

От всичките 150 срещи с националния екип Касияс е бил титуляр в 137, а в 13 случая е оставал на резервната скамейка. В 112 от срещите вратарят е бил на терена през всичките 90 минути. Балансът му от тези 150 е положителен – 110 победи, 26 равенства и само 14 загуби.

Касияс дебютира за Испания на 3 юни 2000 година срещу Швеция в контрола и оттогава е неизменна част от „Ла Фурия”, печелейки световната и европейската титла на два пъти.

Халфът на Барса пък записа своя мач №127 и излезе на второ място в класацията за най-много срещи с екипа на Испания, изпреварвайки легендарния вратар Андони Субисарета.