Испанският полузащитник на Арсенал Санти Касорла заяви, че съотборникът му Оливие Жиру е добър колкото две от големите звезди на Висшата лига – Луис Суарес (Ливърпул) и Уейн Рууни (Манчестър Юнайтед). Тази вечер „топчиите” приемат Юнайтед от 21:45 часа българско време в дербито от междинния 26-и кръг в английската Висша лига.

„За мен Жиру е на нивото на другите нападатели във Висшата лига. Той е здрав физически и умее да пази топката. Ефективен е и с глава, и с крак. Жиру е малко по-различен тип нападател от другите, но дава много на отбора. Той е отличен нападател и го показва цял сезон за Арсенал и Франция. Повиши качеството на играта си и става още по-добър”, коментира Касорла, запитан от RMC как оценява френския нападател спрямо Рууни и Суарес.

В същото време Касорла добави, че „топчиите” са развили зависимост към германския национал Месут Йозил. "Ние сме много зависими от Йозил. Имаме му твърде голямо доверие. Той е с ключово значение за нас, но и при него, и респективно при нас, има леко отпускане. Не мисля, че отминалите празници са дали отражение върху Йозил. Просто има един момент през сезона, когато във всеки един играч се наблюдава спад. Проблемът е в това, че когато Месут не в топформа, целият отбор се представя зле", каза още испанецът.