Организационният комитет на световното първенство в Катар обяви завършването на петия от общо осемте нови стадиона за Мондиал 2022.

Готов е 40-хилядният „Ал Раян Стейдиъм“, който е разположен в близост до търговски мол в покрайнините на столицата Доха. На модерното съоръжение ще се изиграят шест мача от груповата фаза и един от 1/8-финалите на първото световно първенство, което ще се проведе през зимния сезон на северното полукълбо.

Официалното откриване на „Ал Раян Стейдиъм“ ще бъде на 18 декември с официален мач, с който ще бъде отбелязани две години до финала на световното първенство в Катар. Самият Мондиал ще стартира 21 ноември 2022 и ще продължи именно до 18 декември.

Квалификациите за Мондиал 2022 вече текат в Азия и Южна Америка. За първи път в историята домакинът на световното първенство няма да приеме и жребия за квалификациите. Европейските отбори ще научат своите съперници на 7 декември, а жребият ще се тегли онлайн в централата на УЕФА в Нион (Швейцария).

Една от генералните репетиции на Катар за Мондиал 2022 е отложеното Световно клубно първенство, което трябваше да се състои през този декември, но ще се проведе през февруари 2021 г. Всички мачове ще се играят в Доха.