Катарският Ал Сад спечели Шампионската лига на Азия, след като победи Джонбук Моторс с 4:2 след дузпи (2:2 в редовното време и след продължения).
 
Корейският тим не успя да се възползва от домакинското си предимство, въпреки че финалът се игра на неговия стадион. Вратарят на Ал Сад Мохамед Сакр спаси две дузпи, а алжирският национал Надир Белхадж вкара победния гол от бялата точка.
 
Единьо даде аванс на Джонбук в 20-ата минута, когато бе точен при изпълнение на пряк свободен удар. Преднината на корейците се запази само 10 минути, когато защитникът Шим Во-Йеон с глава прати топката в собствената си врата след центриране на Кадер Кейта.
 
В 61-ата минута Кейта вкара втори гол за катарците, който изглеждаше, че ще е достатъчен за победата на Ал Сад. В последната минута Джонбук изравни резултата, след като Ли Хюн-Сун бе точен с глава и прати мача в продължения. Корейците на два пъти удариха гредата, а Афиф от катарския тим бе изгонен две минути преди края на допълнителните 30 минути.
 
Това е първата шампионска титла на Азия за Ал Сад от 22 години. През сезон 1988/89 катарският тим взима трофея заради повече голове на чужд терен във финал на разменено гостуване срещу иракския Ал Рашид (3:3). Днешният успех на тима на уругвайския специалист Хорхе Фосати сложи край на корейската доминация в турнира през последните две години, когато Шампионската лига бе печелена от Поханг Стийлърс и Сеонгнам Чунма.
 
Класирането на Ал Сад за финала бе съпътствано със скандали. На четвъртфиналите катарския тим получи служебна победа с 3:0 като гост на иранския Сепахан, който бе използвал наказан футболист. При успеха с 2:0 като гост на Сувон Блууингс в полуфиналния реванш имаше масово сбиване между играчите на двата тима в края./БЛИЦ