Нападателят Единсон Кавани се извини за поста си в социалните мрежи след успеха на Манчестър Юнайтед с 3:2 при визитата над Саутхемптън. Уругваецът отговори на Инстаграм пост от фен, използвайки думата „негрито“, а след това изтри публикацията си.

През деня английските медии информираха, че Футболната асоциация ще разследва случая и Кавани може да бъде наказан за три срещи, ако бъде намерен за виновен в използването на дискриминационен и расистки език.

„Съобщението, което публикувах след мача в неделя беше насочено като приятелски поздрав до приятел, изказвайки благодарност към него за поздравленията му след мача. Последното нещо, което съм искал, е да обидя някого. Категорично съм против расизма и изтрих съобщението си възможно най-скоро, след като ми бе обяснено, че може да бъде интерпретирано по различен начин. Бих искал сърдечно да се извиня за това“, написа уругваецът.

„За нас е ясно, че не е имало никаква зла умисъл зад посланието на Единсон и той го изтри веднага щом разбра, че то може да бъде разбрано по погрешен начин. Единсон се извини за неумишлената обида, която е причинил. Манчестър Юнайтед и всички наши играчи са твърдо в борбата срещу расизма“, заявиха от „червените дяволи“.

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ ОТ АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА