Почетният президент на Байерн Франц Бекенбауер коментира спекулациите, че звездата на Манчдестър Юнайтед Уейн Рууни ще напусне „Олд Трафорд” и ще тръгне в посока Мюнхен. Слуховете възникнаха именно след изказване на Кайзера, че би желал да види 27-годишния нападател на „червените дяволи” с екипа на баварците.

„Селекцията е достатъчно силна. Ако му се удаде (б.р. на Хосеп Гуардиола) да подобри качествата на всеки един от играчите, не се нуждае от нови попълнения. Не може да вземем Меси. Неймар – младият бразилец от Сантос, да това би било нещо. Той обаче няма да сменя клуба си преди Мондиал 2014 в Бразилия. А след това най-вероятно ще се преговаря за 70 или 80 милиона евро трансферна сума, която не можем да платим”, сподели Бекенбауер пред „Билд”.

„Каква е ползата от такива големи инвестиции в още звезди? Това води само дотам, че съперниците започват да играят още по-дефанзивно. Или може би искате отборите да могат да играят с по 12 човека на терена (смее се). Това при всички случаи няма да направи задължително мачовете по-атрактивни”, допълни Кайзера.