Легендата на немския футбол Франц Бекенбауер изрази своите притеснения, че предстоящото дерби между Борусия и Байерн на 23 ноември (събота) в Дортмунд ще повлияе на представянето на немските национали, които ще мислят само за този мач, а не за контролите с Италия на 15 ноември (петък) и с Англия на 19 ноември (вторник).

Почетният президент на баварцита смята, че възпитаниците на Хосеп Гуардиола сами биха могли да се спрат при евентуална загуба в Дортмунд. Кайзера обаче е на мнение, че играчите на Юрген Клоп са способни да ударят европейския клубен първенец, въпреки двете поредни загуби и контузия в коляното на Невен Суботич, който няма да играе до края на сезона.

„Тези 11 национали от Байерн и Дортмунд в състава на Йоахим Льов ще бъдат мотивирани срещу Италия и Англия, но те ще мислят повече за сблъсъка между баварците и Борусия", сподели Кайзера на мероприятие в австрийския зимен център Кицбюел.

"Ако Байерн спечели мача, ще дръпне на върха със седем точки и е трудно да си представим, че ще бъде свален от върха. Единствено Байерн само ще може да се спре, но това едва ли ще се случи при победа над Дортмунд", допълни легендата.

"Въпреки двете загуби през изминалата седмица Борусия Дортмунд е от тежка категория, това е един от най-добрите отбори в Европа. Разбира се, че „жълто-черните” могат да победят Байерн и да ги настигнат. Една победа на мюнхенци ще означава скука до края на сезона. Затова доста хора ще подкрепят Дортмунд в дербито и ще стискат палци за Борусия", каза още Кайзера.