Легендата на немския футбол и почетен президент на Байерн Франц Бекенбауер посъветва Юп Хайнкес да сложи край на треньорската си кариера след този сезон.

67-годишният специалист има възможност да изведе баварците до требъл, след като класира тима за финалите на Шампионската лига и Купата на Германия. Първият от тях е на 25 май срещу Дортмунд на „Уембли” в Лондон за европейската клубна титла, а вторият срещу Щутгарт на 1 юни за купата на страната. Именно мачът с швабите ще бъде последен за Хайнкес начело на Байерн, който от следващия сезон ще бъде воден от бившия наставник на Барселона Хосеп Гуардиола.

„Той трябва да бъде по-спокоен. Не се нуждае от този всекидневен бизнес. Не мога да го посъветвам да остане в треньорството. Няма накъде да върви нагоре, а освен това приближава 70-те“, коментира Кайзера.

„На 8 май ставам на 68 години. Тогава ще съм във футбола от 50 години – като играч и като треньор. Един ден си мислиш, че е достатъчно. Но и вие трябва да имате търпение, ще обявя, какво съм решил, когато мисля, че е дошъл правилният момент. Дотогава се концентрирам напълно върху Байерн“, заяви самият Хайнкес.