Бившият треньор на ЦСКА Павел Дочев изглежда ще продължи в национален съд битката си с Падерборн. Делото на 45-годишния българин се следи с интерес в Германия, тъй като ще има исторически последици за местния футбол.
 
Ако съдът реши в полза на Дочев, ще бъде поставен прецедент в отношенията между клуб и треньор. В тази връзка ще настъпят големи промени в договорите, които отборите ще подписват със своите наставници.
 
Дори местният съд по трудовите спорове в Хам не успя да разреши казуса на днешното си заседание, като официалното решение се очаква на 13 септември. Още от сега е ясно, че каквото и да е присъдата едната страна ще обжалва пред Националния съд по трудовите спорове.
 
Дочев съди Падерборн за 140 000 евро премии, компенсации за 12-дневен отпуск и заради отнемането на служебния автомобил. Българският специалист твърди, че е поставил основите на отбора, спечелил промоция  и му се полагат премии за спечелените точки във Втора бундеслига.
 
През това време той не се води треньор на тима, но има договор с клуба. През този период Падерборн печели 51 точки във втора дивизия и Дочев настоява за 102 000 евро бонус (по 2000 евро на точка).
 
Клубът отказва да му плати премиите, но е изплащал редовно заплатата на 45-годишния Павел Дочев, която се равнява на 162 000 евро. Бившият наставник на ЦСКА осъди клуба за 40 000 евро на първата инстанция, но след това започнаха обжалванията./БЛИЦ