Футболният град Ювентус е обект на щателна проверка от финансовата полиция в Италия, съобщиха медиите на Апенините. 

Разследва се документация от периода 2019-2021 г. и движението на около 50 милиона евро. Според прокуратурата акцията цели да се направи проверка на президента Андреа Аниели, вицепрезидента Павел Недвед и бившия спортен директор Фабио Паратичи, който сега работи в Тотнъм.

Подозренията са свързани с финансови измами и фалшифицирани отчети.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн

Късно в петък вечер прокуратурата излезе със становище по случая: "От петък следобед по разпореждане на прокурор, служители на финансовата полиция извършват претърсвания в офисите на клуба в Торино и Милано. Полицаи и служители бяха инструктирани да намерят документация и други данни, свързани с финансовите отчети на компанията, одобрени през годините от 2019 до 2021 г., по отношение на покупката и продажбата на спортните права на играчи (входящи и изходящи) и редовното оформяне на финансови отчети.

Към момента дейностите са насочени към установяване на хипотезата на престъплението и данни от регистрирани на борсата фирми за издаване на фактури за несъществуващи сделки. Обект на разследването е висшето ръководство и ръководителите на отделите по финансов и спортен мениджмънт в Ювентус“.

"Има различни трансферни операции на професионални играчи и услугите, предоставяни от някои агенти, участващи в съответни сделки. Профилът на административната отговорност за престъпление се поема и от дружеството, предвидено, ако юридическо лице се е облагодетелствало от извършването на определени конкретни престъпления. За да се защити финансовият пазар, издирванията започнаха след приключването на седмичната търговия на Италианската фондова борса. Разследването, наречено "Призма", започна през май 2021 г. и е поверено на група магистрати от икономическата група, съставена от заместник-прокурори Чиро Санториело, Марио Бендони и заместник-прокурор Марко Джанолио", съобщават още от прокуратурата.