Сериозни наказания може да сполетят Ювентус, ако се докаже вината на клуба по скандала с финансовите измами за около 50 милиона евро.

Според „Гадзета дело Спорт“, „бианконерите“ са заплашени с изваждане от Серия „А“. Други варианти включват само глоба или отнемане на точки от актива на отбора.

Както е известно, италианските власти проведоха акция в офисите на „Старата госпожа“ в Торино и Милано и иззеха документи, за да установят извършени ли са финансови нередности при трансферите на играчи.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Прокуратурата твърди, че има данни за фиктивно регистрирани компании, които са издавали фактури за несъщестуващи финансови операции, както и други движения на финанси, което е предизвикало интереса на съответните органи.

Общо 42 трансфера с участието на Ювентус са обект на разследване, твърди „Калчомеркато“. Сред тях влиза и този нa Жоао Кансело в Манчестър Сити през лятото на 2019 година, при който “бианконерите” получиха 32 млн. евро плюс Данило. Отделно обект на разследване е сделката с Барселона за Артур и Миралем Пянич.