Барселона отново стана жертва на хакерска атака. Този път под прицел беше профилът на испанския гранд в „Туитър“. Отговорността отново пое групата „OurMine“, която преди седмица проби сигурността и в профила на „Фейсбук“ в „Туитър“.

„Здрасти, ние сме „OurMine“. Това е вторият ни случай. Нивото на сигурност е по-добро, но все още не е най-доброто“, написаха от групата в профила на Барса.

Освен Барселона, жертва на групировката е станал и профилът на МОК. Там също е имало фалшива новина. Двете атаки са били докладвани пред властите за борба с киберпрестъпленията.

Това е втората атаката на същите хакери срещу „Туитър“-а на „блаугранас“. През 2017 г. те публикуваха „новина“ за привличането на Анхел ди Мария на „Камп Ноу“. Сега тяхната „сензация“ беше свързана с предстоящото завръщане на Неймар в клуба. Това съобщение обаче беше изтрито.

Преди три години жертви на „OurMine“ станаха профилите в „Туитър“ на основателя на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг, изпълнителният директор на „Туитър“ Джак Дорси и генералният директор на „Гугъл“ Сундар Пичай, както и този на телевизионната компания „НВО“.