Бившият селекционер на Алжир Вахид Халилходжич, извел „пустинните лисици” до 1/8-финалите на Мондиал 2014 в Бразилия, е близо до договор с Японската футболна асоциация. 62-годишният босненски специалист най-вероятно ще поеме националния тим на страната на изгряващото слънце още преди контролите с Тунис на 27 март и с Узбекистан четири дни по-късно.

„Японската федерация ще продължи да залага на чуждестранни треньори, които имат опит и знания, за да дадат нови умения на футболистите от страната”, заяви президентът на футболната централа Куния Даини.

Предишният селекционер - мексиканецът Хавиер Агире, беше уволнен през февруари, след като около името му се появиха информации, че е замесен в уредени мачове.

Босовете на Японската футболна асоциация ще вземат окончателно решение на заседание на 12 март дали да назначат Халилходжич, след като вече получиха отказ от друг кандидат Михаел Лаудруп. Датчанинът отказа да даде конкретен отговор поне до края на сезона в катарското първенство, където води шампиона Лехвия.