Сериозната чистка в Хамбургер е на път да отвори място за българския национал Николай Михайлов. Както вече ви информирахме, треньорът на германския клуб Михаел Ойнинг не възнамерява повече да разчита на опитния Франк Рост. 37-годишният страж си тръгва от Хамбургер това лято, а спецът има набелязани имена за негов заместник.

Един от тях е Николай Михайлов. Все още не е сигурно оставането на българина в Твенте. През миналия сезон Николай Михайлов и съотборниците му спечелиха титлата на Холандия, но в неделя я сдадоха на Аякс, губейки решителния сблъсък на "Амстердам Арена" с 1:3.

Ръководството на клуба от Енсхеде няма да прави спънки на българина при изгодна оферта от Хамбургер. Холандците и германците направиха сделка и преди 2 години. Тогава от Твенте в тима от Бундеслигата премина Елжеро Елия, който е неизменна част от титулярния състав на Михаел Ойнинг.

22-годишният Николай Михайлов вече сподели, че има предложения за нов отбор, но все още не е ясно бъдещето му. Ако се стигне до преминаването му в германския клуб, негови конкуренти за вратарския пост ще бъдат Ярослав Дробни (на 31 г.) и Том Микел (на 22 г.). /БЛИЦ