Попадението на Хари Кейн, с което Байерн победи Кьолн с 1:0 като гост в мач от 12 кръг на Бундеслигата, се оказа рекордно по два показателя.

30-годишният английски национал се разписа в 20-ата минута, когато беше точен при добавката на удар, избит от голлинията. Това е 18-ият гол на Кейн в германското първенство от началото на сезона.

Хари Кейн стана първият футболист, вкарал 18 гола в първите 12 кръга в сезон от Бундеслигата. Освен това вече е едноличен рекордьор по най-много реализирани попадения от английски футболист в Германия в рамките на един шампионат.

До момента той делеше първото място с легендарния нападател Кевин Кийгън и Джейдън Санчо, които имат по 17 гола в рамките на един сезон.

Кийгън играе за Хамбургер в рамките на три сезона и за този период печели два пъти „Златната топка“. За целия си престой в Германия той има 32 гола, като през 1978/79 бележи 17 попадения, с които помага на Хамбургер да спечели титлата.

Неговият рекорд е изравнен през сезон 2019/20 от Джейдън Санчо с екипа на Борусия (Дортмунд). Година по-късно той преминава в Манчестър Юнайтед.