Байерн победи Кьолн с минималното 1:0 като гост и оглави временното класиране в Бундеслигата. Единственото попадение във вратата на последния в таблицата реализира Хари Кейн в 20-ата минута. 

Баварците събраха 32 точки и имат с една повече от Леверкузен преди двубоя на "аспирините" срещу Вердер (в събота от 16:30 часа).

В осмата минута Лерой Сане остана сам срещу Марвин Швебе, но не успя да го преодолее. Само две минути по-късно домакините организираха опасна контраатака. Ян Тилман се озова на добра позиция и стреля, Мануел Нойер улови.

Хари Кейн откри резултата в 20-ата минута. Сане подаде на Ерик Максим Чупо-Мотинг в наказателното поле, камерунецът излъга защитник на Кьолн и стреля, за да прокара топката под плонжа на вратаря на домакините. Бранител на Кьолн успя да изчисти от голлинията, но право на крака на Кейн, който реализира.

Само две минути по-късно Чупо-Мотинг направи фрапантен пропуск, след като остана очи в очи с Марвин Швебе. Вратарят на Кьолн показа отличен рефлекс и успя да избие топката в ъглов удар. В 28-ата минута и Сане пропусна сам срещу вратаря. 

През втората баварците продължиха да доминират, но нов гол така и не падна. В 77-ата минута Коман пропусна добър шанс, стреляйки над напречната греда. Отново той малко по-късно нацели напречната греда.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА!