Треньорът на Байерн (Мюнхен) Юп Хайнкес заяви, че неговите възпитаници ще играят на предела на възможностите си срещу Реал (Мадрид), защото това е единственият им шанс в живота да играят финал в Шампионската лига на своя стадион. Първият мач от полуфиналите в Шампионската лига между двата тима е тази вечер от 21:45 часа българско време в Мюнхен.

"Мачът ще бъде много интересен. На терена ще се изправят два от най-великите и най-успешни клуба в Европа. Това, че финалът е на "Алианц Арена" е страхотна мотивация за моите футболисти. Това е нормално, защото веднъж в живота получаваш възможността да играеш за трофея в Шампионската лига на собствения си стадион", заяви Хайнкес.

Любопитен факт е, че Хайнкес спечели Шампионската лига през 1998 година, но като треньор на сегашния си съперник Реал (Мадрид). "Силното желание и стремеж към победата са от изключително значение на европейската сцена. Всички сме наясно, че ни предстои голяма битка. Надявам се и вярвам, че ние ще покажем не само добра игра, но и ще постигнем успех", допълни немският специалист.