Треньорът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо се съгласи с мнението на Франц Бекенбауер и Отмар Хитцфелд, че Байерн е фаворит преди първия сблъсък между двата тима от полуфиналите на Шампионската лига. Мачът е тази вечер от 21:45 часа българско време на “Алианц Арена” в Мюнхен.

"Не мисля, че сме фаворити. Уважавам мнението на експерти като Франц Бекенбауер и Отмар Хитцфелд, които твърдят, че Байерн има по-големи шансове да продължи напред. Германците са изключително силен отбор, с великолепни играчи и умен треньор. Те имат чудесна традиция в мачовете с Реал, а освен това са допълнително мотивирани от факта, че финалът ще е на техния стадион", сподели Моуриньо на пресконференцията преди мача.

"Нямам никакви колебания около стартовия състав. Знам кои ще започнат като титуляри и кои ще останат на резервната скамейка. Когато се касае за толкова отговорен мач, съм наясно със състава няколко дни предварително. Няма да ви кажа титулярните 11, но ще отбележа, че Кака може да ни бъде много полезен. Байерн напълно заслужено е на този етап в турнира. Отборът им има ярки индивидуланости, но като цяло залага на колектива. Реал дълги години не успяваше да стигне до полуфиналите, а сега това се случва за втора поредна година. Целта ни е да спечелим и Шампионската лига, и титлата в Испания", заяви португалецът”, допълни Специалния.