Бившият треньор на Байерн Юп Хайнкес, извел баварците до требъл през миналия сезон, вярва във възможностите на наследника си Хосеп Гуардиола, който не успя да спечели Суперкупата на Германия в първия си официален мач начело на колоса от Мюнхен. Байерн отстъпи категорично като гост на вицешампиона Борусия (Дортмунд) с 2:4 на „Сигнал Идуна Парк” и разочарова феновете си. Само 2 месеца по-рано баварците бяха победили същия този съперник с 2:1 на финала в Шампионската лига на „Уембли”.

"Пеп е изключителен професионалист, много симпатичен колега. Имаше успех в Барселона, много е атрактивен и вижда футбола по невероятен начин. Кой е по-добър от Пеп?", попита риторично Хайнкес пред телевизия ZDF.

68-годишният бивш наставник на баварците смята, че отсъствието на Мануел Нойер, Франк Рибери, Данте и Хавиер Мартинес е изиграло решаваща роля за загубата в Дортмунд.

"Гуардиола иска да говори с мен, разбрах го от Карл-Хайнц Румениге. Зная обаче, че сега покрай контролите има много ангажименти. Затова още не сме говорили", призна специалистът, който се отказа от треньорската професия и няма намерение да поема нито един клубен или национален тим.

БЛИЦ представя: Световните трансфери