Бившият нападател на Селтик и Барселона Хенрик Ларсон обяви, че ще бъде треньор на втородивизионния шведски клуб Ландскрона БоИС.

Хенке призна, че е подписал едногодишен договор с тима, който през миналия сезон завърши на осмо място в Суперетан (втора дивизия в Швеция).

До ноември 38-годишният бивш национал играеше за друг тим от Южна Швеция – Хелзингборг, но след това сложи край на кариерата си.

През сезон 2000/01 той спечели “Златната обувка” за голмайстор на Европа като играч на Селтик. Той все още е известен сред феновете на тима като Краля на кралете.

През 2006 г. Ларсон помогна на Барселона да победи Арсенал с 2:1 на финала на Шампионската лига и има 37 гола в 106 мача за националния отбор на Швеция.

През януари 2007 г. той премина за два месеца под наем в Манчестър Юнайтед, докато почне шведското първенство. Той вкара и в първия и в последния си мач с екипа на “червените дяволи”. В края на сезона Юнайтед стана шампион и въпреки че Хенке не бе изиграл необходимите 10 мача за тима, той получи шампионска медал след специално разрешение от Висшата лига./БЛИЦ