Херта продължава да брани третата си позиция в Бундеслигата и в мач от 27 кръг записа домакински успех с 2:1 над Инголщад. Така берлинчани вече девет поредни мача нямат загуба на „Олимпиащадион“.

Генки Харагучи даде аванс на „Старата дама“ в 54-ата минута, а четвърт час по-късно Саломон Калу удвои преднината на домакините. Инголщад върна едно попадение чрез Лукас Хинтерзеер в 75-ата минута.

Така Херта остава на трето място с 48 точки, на четири преди Шалке 04. Инголщад е десети с 33 точки.

Хофенхайм продължава борбата си за оцеляване в елита и се наложи с 3:1 като гост на Хамбургер. Андрей Крамарич откри за гостите от дузпа в 20-ата минута, а само три по-късно Кевин Фоланд удвои.

Арън Хънт върна едно попадение за Хамбургер с точно изпълнена дузпа в 30-ата минута. Едуардо Варгас подпечата победата на Хонхайм в 67-ата минута.

С този успех тимът на Юлиан Нагелсман събра актив от 27 точки и заема 17-о място в класирането, колкото има и 16-ият Аугсбург. Дармщад и Вердер са с по 28. 17-ата позиция в Бундеслигата дава право на участие в бараж с третия във Втора бундеслига. Хамбургер е 12-и с 31 точки.

 Резултати, програма и класиране в Германия - ТУК !!!