Испанският елитен Хетафе е проявил интерес към треньора на втория отбор на Барселона Луис Енрике, пише каталунското издание “Спорт”. Преди няколко дни Хетафе бе купен от арабски консорциум, който обеща да налее стотици милиони в следващите няколко години. По-рано стана ясно, че Луис Енрике ще напусне Барселона след края на сезона. В Испания дори спрягат името на Стоичков за евентуален нов треньор на втория тим на каталунците.

Ръководството на Хетафе може да направи първи стъпки към преговори с бившия играч на Реал (Мадрид) и Барса и той да оглави амбициозния проект. Президентът на тима от мадридското предградие Анхел Торес заяви: “Луис Енрике е голям треньор, показа го в трите години, в които бе начело на Барселона “Б”. Той е играл на високо ниво и е голям професионалист. Говорил съм с много футболисти, които хвалят характера му, той умее да поддържа съблекалнята.”

Хетафе не е единственият клуб, който проявява интерес към Луис Енрике. Атлетико (Мадрид) и Валенсия също гледат към бъдещето на прохождащия млад специалист./БЛИЦ